Autor Wątek: Bug w skrypcie?  (Przeczytany 11265 razy)

Offline webraster

• Młody user
  • *
  • Reputacja: 0
Bug w skrypcie?
« dnia: Czerwiec 02, 2008, 07:55:54 »
Jak wyglada zycie przecietnego user-a e-weblink-a? Co jakies 2-3 dni dostaje emaila z wiadomoscia "Brak skryptu instalacyjnego e-Weblink" na stronie xy i straszacy mnie ban-em. Jako uczciwa user-ka systemu wchodze czym predzej na rzeczona strone ... i linki systemu na niej maja sie jak najlepiej, wyswietlaja sie ze ha. Wchodze wiec do panelu administracyjnego, klikam na czerwona ikonke pod "Status" i ... dostaje slawny komunikat "Blad x104". Robie wiec ssh na rzeczona strone i tam wpisuje "rm <strona>.com.wbl". Po tym klikam jeszcze raz na status strony w e-weblink i teraz wszystko gra. I znow czekam az robocik e-weblink-a stwierdzi ze nie ma linkow na stonie na ktorej one sa i bedzie mnie straszyl ban-em.
Taka krotka historyjka z zycia usera ...

Pozdrawiam, Agnieszka

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 151
Odp: Bug w skrypcie?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2008, 08:11:14 »
Nasz bocik nie raz utrudnia życie , nie jest idealny ale pare nadużyc już wykrył.  Tak jak już wposmnialem wszelkie błędy naszego bocika prosimy wysyłac na emaila lub PW

Nie bawem bedzie po problemie i dojdziemy prawie do ideału :)

Offline terminator

• Młody user
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2008, 08:15:08 »
Ja mam ponad 100 serwisów podczepionych do systemu hostingowanych u różnych providerów i jakoś od kilkunastu tygodni nie dostałem żadnego takiego powiadomienia więc chyba bot naprawdę dobrze się sprawuje...

Offline zgred

• Full Member
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2008, 08:40:33 »
a ja dostaje - nawet do ewbcistesa - raz dziennie sprawdzam czy rzeczywiscie BANA PAŁUCIŁ na koncie- ale jakos zyje :)
gonz0
--

Offline sttorm

• Full Member
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 03, 2008, 00:24:27 »
dokladnie informuje iz nawet na webcites nie ma skryptu choc maja sie w najlepsze

ja mam kilka stronek i takie miele przychpdza minimum 2 - 3 razy dziennie choc moze to tez byc ten problem iz w danym momencie strona jest przeciazona i bocik nie moze jej sprawdzic, a gdy sprwdzam meila jest OK, choc ostatnio szukal linków na wyskakujacym okienku obrazka w sklepie - nie iwem jak sie on zaindeksowal gdyz bot powinien sprawdzac tylko strony zaindeksowane ale jednak sie obrazek zaindeksowal trzeba bedzie przejzec stronke dlaczego??

fakt jest jeden czasami wiadac co google nam indeksuje jakie strony które czesto do niczego sie nie przydaja a jedynie powoduja obciazenia procka i zjadaja transfer, zobaczymy jak bedzie, choc nie wiem czy bot wysyła od razu info o braku skrytptu czy np po kilku H wchodzi i weryfikuje jeszcze raz taka podstrone?

SPRZEDAM PUNKTY

Kontakt GG 7746143 lub PRIV

Jedno z 3 moich kont.

Offline webraster

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 03, 2008, 08:33:56 »
Pamietnika czesc dalsza... I jak zwykle dzis rano jedna z moich stron byla wyrzucona z systemu  ;D Tym razem byla niespodzianka - musialam wykasowac dwa pliki: <site>:80.wbl i <site>.wbl. No to do nastepnego wywalenia  ;)

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 03, 2008, 08:36:50 »
Wy to wstajecie rano i myślice ile wywaliło stron, ja wstaje rano i boje się spojrzeć na ilosc SITE w systemie czy jeszcze coś zostało

Offline sttorm

• Full Member
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 04, 2008, 19:28:19 »
jeszcze jedno dzis dostalem meila o braku skryptu ktory powinien byc na podstronie webcitesa i nie moze tam byc gdys fakt gugiel zaindeksowal podstrone ale tejk podstrony juz nie ma gdyz podstrony newsow tworza sie dynamicznie i przechodza jak widze od pewnej liczby w ta i spowrotem czyli pomimo iz strona zostala zaindeksowana skryptu tam nie moze byc gdyz wasz skrypt danej podstrony juz nie trzyma i nie ma juz i zwracana jest domena głowna

SPRZEDAM PUNKTY

Jedno z 3 moich kont.

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 04, 2008, 22:31:58 »
Musieli byśmy zobaczyc przykład o czym mówisz byc moze jest to błąd eWC wiec byśmy uaktualnii

Offline sttorm

• Full Member
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 05, 2008, 08:21:33 »
Musieli byśmy zobaczyc przykład o czym mówisz byc moze jest to błąd eWC wiec byśmy uaktualnii

dotyczy to tej podstrony jest zaindeksowane ale jak sie w nia klika jest przekierowanie na głowna, nie podaje tego na forum na wszelki wypadek :d:

/////////////
Brak skryptu instalacyjnego e-Weblink
Witaj sttorm,

Informujemy iż na stronie:

http://www.gshepherd.org/News/1029

system wykrył nieprawidłowo zainstalowany skrypt e-Weblink lub też jego
brak! Jeśli sytuacja będzie się powtarzać cały serwis zostanie na stałe
usunięty z systemu e-Weblink (tzw. ban).

SPRZEDAM PUNKTY

Jedno z 3 moich kont.

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 05, 2008, 09:10:20 »
kurde ciekawe dlaczego tam niby strona jest a jest przekierowanie ? pozostałe newsy działają ? http://www.gshepherd.org/News/1322 bez przekierowania

Offline sttorm

• Full Member
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 05, 2008, 12:17:23 »
no i podalem nazwe domeny, a myslalem ze wysylam PRIV ale nic zobaczymy co sie stanie :d domena na razie bana nie ma

SPRZEDAM PUNKTY

Jedno z 3 moich kont.

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 05, 2008, 13:31:06 »
No nie mow ze po umieszeniu na forum info o domenie trzepnie ją ban ?  :) Jeżeli tak to zaraz zaczną umieszczac domeny konkurecji

Offline webraster

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 05, 2008, 20:15:47 »
Dodam troche czarnego humoru ;D Xann, powinienes do statystyk dodac wykres pokazujacy (Liczba stron w systemie e-Weblink)x(Liczba domen w systemie e-Weblink). Zaloze sie ze wyjdzie ci pozioma linia :D

Offline sttorm

• Full Member
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 06, 2008, 00:13:07 »
XANN no wiesz ta z niewielu mi sie ostala fakt wczesniej wygladala inaczej ale po zmianach mam nadzieje ze sie uchowa - choc zmiany sa ciagle w trakcie :D i nastepne webcitesy bede juz wygladac zupelnie inaczej :d

SPRZEDAM PUNKTY

Jedno z 3 moich kont.