Autor Wątek: ostrzezenie o banie  (Przeczytany 20601 razy)

Offline zgred

• Full Member
  • Reputacja: 5
ostrzezenie o banie
« dnia: Maj 15, 2008, 08:15:09 »
Witam,

Dostałem ostrzeżenie że na jednej z moich stron system nie wykrył skryptu EW. Problem polega na tym, że zmienilem skrypt na katalogu oraz sposób wyświetlania linków przez co stare linki będa sukcesywinie przez google wyindeksowywane (zapewne). W zwiazkuz  tym moje pytanie;

- zostawić jak jest i czekac na bana ?
- zdjąc EW do czasu reindeksacji stron ?

edit: dodam że zastosowałem errordocument 404 na glówną żeby nie tracić trafficu.

Co admini sugerują ?
gonz0
--

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 151
Odp: ostrzezenie o banie
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2008, 08:44:50 »
Na razie jesteśmy w fazie testów :) ostrzeżenie to testowe ostrzeżenie. Zapewne wszysko zacznie się od 1 czerwca wiec czasu jest dużo by sobie posprawdzac potem idą bany na całe domeny w przypadku ewiedentnego oszukiwania całe konto dostaje bana
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2008, 11:48:17 wysłana przez Xann »

Offline zgred

• Full Member
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2008, 08:49:26 »
testy ? tesssty ?

a wiesz jak mi się miekko zrobiło :P:P grrrr
gonz0
--

Offline Carnagge

• Młody user
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2008, 19:34:08 »
Ja dzisiaj z kolei też dostałem ostrzeżenie - tylko, że miejscem, gdzie nie wykryto skryptu jest... kanał RSS. Mam nadzieję, że przed udzieleniem bana ktoś będzie to ręcznie przeglądać, bo na razie to ten system działa wadliwie.

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 151
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 15, 2008, 19:58:54 »
Jeżeli ktoś uważa ze nie slusznie otrzymał ostrżenie jest proszony wysłac PW do administacji

Offline melus

• Jr. Member
  • **
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 17, 2008, 12:44:24 »
u mnie tak samo było na wordpressach i złapał gogiel kilka podstron bez mod_rewrite na których był skrypt a jednak go nei znalazło. To na szczęście jeszcze testy.

Offline kojot

• Sr. Member
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 17, 2008, 14:38:06 »
a ja dzisiaj dostałem takie info o braku skryptu na stronie PDF  ;D Warto było by jakiś filterek temu robotowi dorobić z jakim rozszerzeniem ma nie brać pod uwagę jeśli chodzi o podstrony. NA pdf ach raczej ciężko jest zainstalować skrypt hehe.
Sprzedam punkty

zapraszam na:
gg: 7052854
mail: gielo@go2.pl
lub PRIV

Offline zgred

• Full Member
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 18, 2008, 11:10:15 »
uśmiałem się jak norka:

Informujemy iż na stronie:

http://www.lubuskie.fakty24.com/Leknica

system wykrył nieprawidłowo zainstalowany skrypt e-Weblink lub też jego brak! Jeśli sytuacja będzie się powtarzać cały serwis zostanie na stałe usunięty z systemu e-Weblink (tzw. ban).

przeciez to wasz skrypt ewebcitowy :D wiec jak mozna go tam nei miec (pomijajac fakt ze mozn ago usunąć czego ja nei robie)...

NIe testujcie mnei tak bo mi rano o 11 w neidziele ciśnienie się podnosi niepotrzebnie i musze nerwy koic ... 40% ;)
gonz0
--

Offline Carnagge

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 24, 2008, 17:01:12 »
Ja już olewam te ostrzeżenia, bo co chwilę mi przychodzi, że na kanale RSS nie ma skryptu :P

Offline e-weblink.com

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 24, 2008, 19:04:01 »
Ok, wprowadziłem małą poprawkę wykluczającą ze sprawdzania pliki pdf, swf, doc i rssy. Jeśli ktoś nadal będzie niezadowolony ilością otrzymywanych powiadomień można je wyłączyć w ustawieniach weblinka. W niedalekiej przyszłości planowana jest dalsza rozbudowa tego bota w kierunku wysyłania jednego maila dziennie z raportem dobowym odrzuconych serwisów.
Najczęściej Zadawane Pytania:
http://www.e-weblink.com/faq.php

Offline lukaszek

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 27, 2008, 10:18:19 »
Ogolnie doskonaly pomysl, znalazlem dzieki temu wiele bledow na moich serwisach, np w jednym sie cache przepelnil, po prostu fajny monitoring, dzieki :)

Offline profesjonalna

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 27, 2008, 18:41:07 »
Te powiadomienia sa denerwujace bo czesto na wordpressach przychodza powiadomienia ze na podstronie np logowania nie ma skrypu albo innej podstronie ktora teoretycznie nie powinna byc zaindeksowana w google (do odzyskania hasla).

Sam pomysl oceniam pozytywnie ale wydaje mi sie nalezy go ulepszyc bo jesli np. dostaje doslownie 3pkt za 1 domene bo ma PR0 i 3 podstrony i system ja zbanuje dlatego ze na jednej z site3 nie ma systemu to kto na tym wiecej traci ja czy system ?

Pozdrawiam

Offline e-weblink.com

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 27, 2008, 19:13:36 »
Te powiadomienia sa denerwujace bo czesto na wordpressach przychodza powiadomienia ze na podstronie np logowania nie ma skrypu albo innej podstronie ktora teoretycznie nie powinna byc zaindeksowana w google (do odzyskania hasla).

Kilka dni temu została wprowadzona poprawka, która niweluje opisane przez Ciebie problemy oraz kilka innych (takich jak zindeksowane pdfy czy animacje flashowe swf).

Pozdrawiam,
Najczęściej Zadawane Pytania:
http://www.e-weblink.com/faq.php

Offline zgred

• Full Member
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 29, 2008, 15:09:23 »
a co mam zrobić jeśli modyfikowałem skrypt (upgrade) i zmieniła mi się struktura plikow oraz sposób wyswietlania (nazwijmy to inne SEO) ... wiadomo ze stare linki w google dają 404 :(
gonz0
--

Offline profesjonalna

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 30, 2008, 22:01:08 »
?feed=comments-rss2 - to teraz dostalem ze nie ma linku dodajcie sobie razem z pdf itd ze tam nie bedzie linkow bo jak mi ma to teraz przychodzic z kazdego blogu to mi poczte zaspamujecie :)