mampytanie, a co wspomnianemu przez Ciebie panu Kowalskiemu ma niby przeszkadzać ze na jego stronie wyświetla się 5 literowy link "poker" prowadzący do strony będącej skarbnicą wiedzy o tej grze, zawierającej w pełni unikalną treść i posiadającą np. PR=5? Moim zdaniem pan Kowalski powinien się raczej denerwować gdy na jego wypielęgnowanej stronie pojawiają się linki typu "hotel barcelona", prowadzące do klonów zrobionych z darmowego contentu, naszpikowanych reklamami i to na domenie o PR=0.
zgred, sprawa SITE była zupełnie czymś innym. Tu było dość jasne iż jego przycięcie będzie zachęcać userów do rejestrowania w sytstemie mniejszych, bardziej wartościowych stron, a nie molochów z milionem podstron. Więcej domen przekłada się na większą skuteczność systemu. I choć sam na tej zmianie straciłem ponad 200k punktów to nie protestowałem, bo zdawałem sobie sprawę, iż jest to zmiana w interesie publicznym.
Nie zawsze wszystko musi być białe lub czarne. Ja wychodzę z założenia, iż administratorzy systemu dokładają wszelkich starań by system był coraz lepszy i wszystkie decyzje które podejmują są w interesie użytkowników systemu. Nie oznacza to jednak, iż wszystkie decyzje administracji są słuszne - czasami mogą oni przeoczyć jakiś aspekt i podjąć błędną decyzje. I to właśnie nasza rola jako użytkowników by o takich decyzjach dyskutować, analizować i tym samym dawać administratorom możliwość szerszego spojrzenia na sprawę.
Stąd też mój głos w tej dyskusji i mam nadzieję, iż ktoś z administracji raz jeszcze przemyśli decyzje odnośnie banowania stron hazardowych, lub przynajmniej podejmie dialog.