Autor Wątek: Ordery w e-Weblink  (Przeczytany 30371 razy)

Offline sttorm

• Full Member
  • Reputacja: 1
Odp: Ordery w e-Weblink
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 19, 2012, 13:26:14 »
kiedy możemy się spodziewać odpowiedzi na pytania :)

SPRZEDAM PUNKTY

Kontakt GG 7746143 lub PRIV

Jedno z 3 moich kont.

Offline e-weblink.com

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 19, 2012, 15:36:53 »
Więc tak:

- sortowanie wg Orderów zostało dodane (również kolorowanie na Waszą prośbę)
- order za linki wychodzące od takiego samego pułapu jak bonus, czyli do 4 linków wychodzących
- Flow Metric to średnia z obu parametrów (Trust Flow+Citation Flow)/2

Umieszczona będzie również informacja o ilości dostępnych punktów po 15-tym lipca jak to zawsze miało miejsce przy aktualizacji algorytmu punktowego.

Oraz dosyc wazne pytanie ile nowe strony beda mialy czasu  na zdobycie trzech TALENTOW zanim beda mialy zero w nagrode za dodanie do systemu ? :)

Talenty - też fajne określenie :)

Na obecną chwilę nie planujemy okresu ochronnego dla stron, które nie osiągają limitu. Wiadomo, że są tego plusy i minusy, tak samo jak podzielone są Wasze zdania. Stawiając jednak na jakość stron w systemie przyjmowanie stron bez trzech Orderów mija się z celem (pamiętać należy, że każda taka domena jednak rotuje Wasze linki).

1. Strony powinny miec możliwość dodania od razu, nawet z punktami ciętymi w 99% ale od razu,  żeby za jakiś czas nie budzić się - a tam strony podpięte - oczywiście przez kogoś innego. Chyba zdajecie sobie sprawe ile później dłubania z np. 100 stronami które trzeba 'weryfikować' ?

Domeny bez Orderów będą przyjmowane jak najbardziej do systemu, jednak do uzyskania wymaganego minimum nie będą miały przyznanych punktów, a co za tym idzie nie będą rotować linków użytkowników.

Panowie nie żalmy się, zmiany idą w dobrym kierunku.
...
Czy strony powyżej 4-5 orderów dostaną jakiś bonus (moim zdaniem powinny)?

Przewidujemy taką możliwość jednak na razie chcemy sprawdzić na ile podniesie się liczba orderów po 15 lipca.
Najczęściej Zadawane Pytania:
http://www.e-weblink.com/faq.php

Offline bdozz

• Full Member
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 19, 2012, 19:29:17 »
Jeśli nie startujemy od 1 lipca to i obędziemy się bez okresów przejściowych.

Jeśli komuś brakuje orderów to wiadomo, że najłatwiej jest podlinkować stronę i tutaj 4 tygodnie powinny być wystarczające.
Hurtowy handel punktami. Dostępne punkty z najpopularniejszych systemów. Najlepsze ceny na rynku!

Offline Er!

• Doświadczeni
  • Jr. Member
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 19, 2012, 20:04:18 »

- Flow Metric to średnia z obu parametrów (Trust Flow+Citation Flow)/2

To ja nie wiem jak może wyjść >15% , w ogóle nie wiem skąd nagle się biorą procenty, bo majestic nie pokazuje tych parametrów w procentach.

Offline e-weblink.com

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 19, 2012, 20:11:34 »
To ja nie wiem jak może wyjść >15% , w ogóle nie wiem skąd nagle się biorą procenty, bo majestic nie pokazuje tych parametrów w procentach.

Wartość Trust Flow i Citation Flow podawane są w skali od zero do stu, dlatego przedstawienie tego parametru w formie procentowej sugeruje jaki może osiągnąć maksymalny wynik.
Najczęściej Zadawane Pytania:
http://www.e-weblink.com/faq.php

Offline bdozz

• Full Member
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 20, 2012, 09:45:08 »

Wartość Trust Flow i Citation Flow podawane są w skali od zero do stu, dlatego przedstawienie tego parametru w formie procentowej sugeruje jaki może osiągnąć maksymalny wynik.

Mam małe wątpliwości co do 15% w parametrach Flow. Z moich analiz wynika, że przy dopalaniu strony e-Weblinkiem i uzyskaniu zarówno BL>1000 i IPC>50 nie jesteśmy w stanie osiągnąć wskaźników Flow na poziomie 15%, a jest to raczej 10%. Czy taki zbieg jest świadomy?
Hurtowy handel punktami. Dostępne punkty z najpopularniejszych systemów. Najlepsze ceny na rynku!

Offline ironmich1

• Jr. Member
  • **
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 20, 2012, 11:39:39 »
Dlatego FM powinien być na poziomie 10%

Offline darkos

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 20, 2012, 22:44:44 »
Domeny bez Orderów będą przyjmowane jak najbardziej do systemu, jednak do uzyskania wymaganego minimum nie będą miały przyznanych punktów, a co za tym idzie nie będą rotować linków użytkowników.

Jeśli tak - czy informacja "weblink" "brak hosta" "no host" itd. będzie się wyświetlać przez cały ten czas aż świeża strona zdobędzie 3 ordery ?
Ostatnimi czasy jest że tak powiem "nagonka" na swl'e i chyba nikomu tego mówić nie trzeba, takie strony są zazwyczaj odsiewane z marszu.
Dlatego mam nadzieję że będzie - najlepiej - pusto(bez linków), do czasu osiągnięcia 3 orderów...

Offline advertsmedia

• Jr. Member
  • **
  • Reputacja: -1
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 22, 2012, 10:31:02 »
Istotną kwestią w przydzielaniu Orderów jest fakt, iż od przyszłego miesiąca podziękujemy za współpracę serwisom, które nie uzyskają w sumie przynajmniej trzech Orderów.

Czyli strony istniejące w systemie które nie posiadają orderów usuniecie a nowe które również ich nie posiadają będziecie przyjmować?

Offline advertsmedia

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 26, 2012, 10:56:11 »
Nie lepiej rozwiązać problem w ten sposób?

Serwisy bez orderów: Podziękować
Serwis z 1 orderem:  -90%
Serwis z 2 orderami: -50%
Serwis z 3 orderami:  0%
Serwis z 4 orderami: +10%
Serwis z 5 orderami: +20%
Serwis z 6 orderami: +30%

Offline wedrowiec

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 26, 2012, 13:07:52 »
Nie lepiej rozwiązać problem w ten sposób?
Nie, wtedy przecież od 15 lipca nie wywróciłoby się wszystko do góry nogami, ludzie by mieli czas na dostosowanie się do nowej sytuacji, była by prawie stabilizacja w systemie... co jak wiemy nie ma miejsca w ewebie, przecież to system dynamiczny!

Złośliwość jak najbardziej celowa. Kolejne zmiany i po raz kolejny sytuacja "wprowadzamy zaraz zmiany bo tak a jak się nie podoba czy nie rozumiesz jakie to twój problem nie musisz korzystać z systemu".

Offline advertsmedia

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 27, 2012, 16:55:24 »
@wedrowiec to sądzisz że jak tysiące stron z orderami poniżej 3 zostanie usuniętych z systemu to nie przewróci to systemu do góry nogami? Moim zdaniem lepiej zastosować bonusy (dodatnie/ujemne).

Offline wedrowiec

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 27, 2012, 18:24:31 »
@advertsmedia złośliwość była skierowania nie w Twoją stronę a w stronę systemu :) I jak najbardziej popieram Twój pomysł.

Offline sttorm

• Full Member
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 28, 2012, 17:02:07 »
kiedy zobaczymy ile punktów nam zostaje po 15 lipca

data wprowadzenia orderów sie zbliża i każdy chciałby wiedzieć na czym stoi

SPRZEDAM PUNKTY

Kontakt GG 7746143 lub PRIV

Jedno z 3 moich kont.

Offline sttorm

• Full Member