Autor Wątek: Zmiany w systemie e-Weblink  (Przeczytany 73606 razy)

Offline e-weblink.com

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 8
Odp: Zmiany w systemie e-Weblink
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 16, 2010, 16:16:32 »
Przeliczanie domen odbywa się w umiarkowanym tempie i potrwa jeszcze kilka dni, aby nie było zbyt dużych skoków w punktacji.
Najczęściej Zadawane Pytania:
http://www.e-weblink.com/faq.php

Offline seo

• Full Member
  • Reputacja: 2
  • profesjonalne pozycjonowanie
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 16, 2010, 18:58:45 »
Moim zdaniem coś nie teges jest, bo przy updacie nagle obcięło ponad 110 tys. punktów więcej niż cały czas pokazywało że będzie obcięte. Więc albo źle pokazywało albo źle przeliczyło punkty.

Offline bdozz

• Full Member
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 23, 2010, 22:55:21 »
Widzę, że przy dodawaniu domen od razu nie jest sprawdzana unikalność IP. Warto były wprowadzić taką funkcjonalność, by mieć natychmiast pewność, czy wszystko poszło OK i system uznał bonus.

Na dzień dzisiejszy nie wiem, czy po tygodni, czy po miesiącu system weryfikuje unikalność IP. Na różnych hostingach można mieć dostęp do większej puli IP i chciałbym od razu wiedzieć, czy trafiłem na unikalne źródło i mam się bawić w ustawianie pojedynczych domen, czy może już ktoś mnie ubiegł i korzysta z tej puli IP.
Hurtowy handel punktami. Dostępne punkty z najpopularniejszych systemów. Najlepsze ceny na rynku!

adneo

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 31, 2010, 07:44:36 »
Witam

czy dzisiejsze zmiany w systemie dziś w nocy są aktualne?
czy można otrzymać opis dokładnie jak będą wyglądały (wiem że będą dotyczyć  serwisów z dużym Y a małym G ale jakie proporcje to dużo a jakie to mało)
i czy można sprawdzić stan konta po tych zmianach?

z góry dziękuję za odpowiedź.

Offline kojot

• Sr. Member
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 04, 2011, 14:04:55 »
G: (-362 ) 748 / Y: (+81) 11,090 / BL: (+79 ) 3,132 / PR: 0 / Out: 1 (30%) /
punkty (-5,622)

O co do jasnej cholery chodzi ? straciłem od 15 grudnia 2/3 pkt i nie wiem z jakiego powodu. Punkty ciągle spadaj po 50k - 100k dziennie. Wyjaśni mi to ktoś ?

To co podałem wyżej to tylko przykład, a mam strony dla których spadki wynoszą po kilkadziesiąt tys np. z 30k zostaje 2k pkt itp.
Sprzedam punkty

zapraszam na:
gg: 7052854
mail: gielo@go2.pl
lub PRIV

Offline seo

• Full Member
  • Reputacja: 2
  • profesjonalne pozycjonowanie
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 04, 2011, 14:51:14 »
Chodzi pewnie o dysproporcje site między Yahoo i Google

Offline e-weblink.com

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 04, 2011, 15:01:21 »
czy można otrzymać opis dokładnie jak będą wyglądały (wiem że będą dotyczyć  serwisów z dużym Y a małym G ale jakie proporcje to dużo a jakie to mało)
i czy można sprawdzić stan konta po tych zmianach?

Przeliczanie jak zawsze potrwa przez kilka najbliższych dni. Co do proporcji, to punkty za site Yahoo tracą na sile po przekroczeniu dwukrotnej wartości site w Google. Jeśli chodzi o stan konta to najbardziej niecierpliwi mogą zgłosić loginy na PW.

Cytat: kojot
O co do jasnej cholery chodzi ? straciłem od 15 grudnia 2/3 pkt i nie wiem z jakiego powodu. Punkty ciągle spadaj po 50k - 100k dziennie. Wyjaśni mi to ktoś ?

Jeden z głównych powodów to brak odpowiedniej wartości BL na ponad stu Pana serwisach. Informacja o zmianach widnieje dokładnie od dwóch miesięcy (hint: pierwszy post).

Pozdrawiam.
Najczęściej Zadawane Pytania:
http://www.e-weblink.com/faq.php

Offline dealer

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 05, 2011, 12:59:03 »
Czy moze ktos w koncu wyjasnic co sie dzieje w systemie ?
15 grudnia nastapilo przeliczenie i czesc punktow zniknela.

Co sie dzieje od 31szego grudnia. Dla stron bez site yahoo wiekszego od google leca dramatycznie punkty ?
Czy ktos moze tutaj odpowiedziec co jest tego przyczyna ?
Od dwoch dni nikt nie raczyl odpowiedziec konkretnei na moje pytanie.

Offline mumiak

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 05, 2011, 13:14:24 »
Również proszę o jasną zasadę jak to jest teraz liczone?

Offline bdozz

• Full Member
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 05, 2011, 13:38:00 »
Najważniejszą zasadą jest wliczanie do punktacji BL. Jeśli jest niższy od 100, to za każdy link poniżej tego limitu odejmowany jest jeden procent.

Jeśli Yahoo zwaraca 10 BLi, to za swój serwis dostajesz tylko 10% punktów. Jeśli 90 BLi to dostajesz 90% punktów... i tak do 100 BL.
Hurtowy handel punktami. Dostępne punkty z najpopularniejszych systemów. Najlepsze ceny na rynku!

Offline dealer

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 05, 2011, 13:59:33 »
Ja pytam o strony o BL > 100 nawet 13tys BL w ktorych zaden parametr sie nie zmienil, natomiast po 31szym grudnia liczba punktow za nie spada o 50%. Powtarzam pytanie, jaka zmiana zostala wprowadzona 31.12 poza przycieciem punktow dla serwisow z site yahoo > 2*site google ?

Ja na razie dostalem z administracji informacje z iloscia punktow ktore bede mial jak sie skonczy przeliczanie (-30 %), co potwierdza ze nie zalezy to od zadnych parametrow (stron z site yahoo > google prawie nie mam).

Czy od 31szego system weblink bedzie sterowany recznie, a parametry beda zmieniane po cichu tak jak pasuje adminom ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2011, 14:09:07 wysłana przez dealer »

Offline mumiak

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 05, 2011, 16:19:49 »
Też mi chodzi o strony które mają > 100 BL, przykładowo po 15 grudnia małe strony, które mam zyskały po ok 300pkt, pewnie to bonus za staż, a dziś odświeża i wszystko po ok 300 idzie w dół mimo, że parametry się nie zmieniają, więc pytanie dlaczego pierw dajecie potem zabieracie :/

Kto daje i zabiera to się w piekle poniewiera  ;D

Offline sensor

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 05, 2011, 23:26:41 »
xann  - stanowczo przegieles z komplikacja algorytmu nalicania punktow - robienie skokow o 50% tylko dlatego ze zmienil si estosunek G do Y to po prostu farsa. Mozna zrozumiec jeszcze jakas gradacje  ale nie karanie uzytkownikow za skoki w googlu.

Offline eddy

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 06, 2011, 09:30:49 »
Zdecydowane przegięcie.
Wg nowego licznika, 15 grudnia dostałem 99k pkt za stronę i nagle w nowym roku spadło do 14k, >2x mniej, niż miałem przed zmianami.
Inne domeny też potraciły, ale nie tak dużo, jak ta jedna. Teraz mam debet w transferze i nie mam skąd uzupełnić (przed zmianami nie miałem tego problemu).

Offline dealer

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 06, 2011, 09:44:23 »
Dokladnie, u mnie tez po nocu spadlo 500k i mam debet podczas gdy na koncie mialem ponad 35 % rezerwy.
Dziekujemy za takie zmiany bez zapowiedzi, dla mnie ten system w tym momencie jest nieprzewidywalny.
Ciekaw jestem tylko czy Xann jeszcze tutaj zaglada, czy ktos poprostu przestal nad tym panowac.

Przypominam ze nadal nikt nie udzielil odpowiedzi co sie stalo !