Autor Wątek: Zmiany w systemie e-Weblink  (Przeczytany 73641 razy)

Offline seo

• Full Member
  • Reputacja: 2
  • profesjonalne pozycjonowanie
Odp: Zmiany w systemie e-Weblink
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 18, 2011, 15:26:02 »
Czy podana data cięcia dla domen z < 200 BL jest nadal aktualna?

Offline e-weblink.com

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 19, 2011, 19:35:38 »
Jest jak najbardziej aktualna.
Najczęściej Zadawane Pytania:
http://www.e-weblink.com/faq.php

Offline delta

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 21, 2011, 15:09:36 »
Czy można by było przesunąć datę podniesienia limitu 200 BL do końca marca? Jak wiadomo BL wyliczany jest z 3 ostatnich pomiarów, więc przydałoby się nieco więcej czasu aby system zliczył aktualną wartość backlinków, żeby nie trzeba bło ręcznie usuwać i dodawać domen.

Jaki cel ma zmniejszanie liczby subdomen dla domeny, skoro można je przenosić na inne konto? Miałby to sens gdyby limit obowiązywał dla całego systemu.

Życzyłbym sobie także aby takie zmiany jak np. podnoszenie limitu BL były podawane z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. Każdy inwestuje w domeny, stworzenie stron, dopalenie i jak np. za 1 stronę dostaję 1k punktów z czego miałem wydać 200 pktów aby osiagnąć limit 100 BL, tak teraz muszę przeznaczyć 400pktów na autolinkowanie aby mieć limit 200BL i moja opłacalność drastycznie spada. Gdyby limit kolejny raz został podwyższony musiałbym wydać wszystkie punkty które usyskałem.
Także nie chcialbym wydać pieniędzy na strony a za miesiąc miałoby się okazać, że nie zwrócą mi się nawet koszty, nie mówiąc już o jakimś zarobku.

Offline Gamsiu

• Doświadczeni
  • Full Member
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 22, 2011, 02:34:13 »
Jaki cel ma zmniejszanie liczby subdomen dla domeny, skoro można je przenosić na inne konto? Miałby to sens gdyby limit obowiązywał dla całego systemu.

Także nie chcialbym wydać pieniędzy na strony a za miesiąc miałoby się okazać, że nie zwrócą mi się nawet koszty, nie mówiąc już o jakimś zarobku.

30dni to wystarczająco dużo czasu, aby podlinkować strony do min. 200BL.

Jeśli chodzi o subdomeny to limit powinien obowiązywać dla calego systemu, ale w obecnej postaci również spełnia swoje przeznaczenie. Jeśli chociaż część osób zniechęci się do nadużywania subdomen będzie to na korzyść systemu.

Jeśli chodzi o zwrot kosztów utrzymania zaplecza to wystarczy utrzymywać ceny punktów na odpowiednim poziomie ;)
Wcześniej klienci(użytkownicy punktów) za punkty otrzymywali linki ze stron posiadających załóżmy te 100BL. Teraz za tą samą ilość punktów będą otrzymywać linki z mocniejszych stron. Utrzymanie większej ilości BL na stronach zapleczowych będzie wymagało większych nakładów finansowych/czasowych co powinno przełożyć się na wzrost ceny punktów.

Jeśli ktoś nie podniesie ceny punktów i przyjmie te oraz przyszłe koszty na siebie to prędzej czy później zacznie dokładać do interesu.

Offline delta

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: Luty 22, 2011, 07:15:12 »
30dni to wystarczająco dużo czasu, aby podlinkować strony do min. 200BL.

Żeby podlinkować może i wystarczający ale jak pisałem weblink sprawdza średnią z 3 ostatnich wyliczeń co kilka dni, więc od razu nie podaje aktualnej wartości BL i zanim średnia będzie pokazywała aktualny odczyt może minąć akurat z 2 tygodnie. A nie chciałym dzień przed podniesieniem limitu usuwać i dodawać po 1 stronie, żeby nie pousuwało mi przelewów.

Jeśli chodzi o subdomeny to limit powinien obowiązywać dla calego systemu, ale w obecnej postaci również spełnia swoje przeznaczenie. Jeśli chociaż część osób zniechęci się do nadużywania subdomen będzie to na korzyść systemu.

Ale jak się wszyscy, a przynajmniej większość osób skłania się do limitu 10 subdomen dla systemu, to nie wiem czemu administratorzy nie zastosują takiego rozwiązania. Jedynym sensownym powodem może być konieczność kupowania dodatkowych kont pro aby poprzenosić na nie subdomeny, ale z ostatniego mailingu wyczytałem, że system ma "wychodzić na przeciw oczekiwaniom użytkowników", a tak w tym przypadku nie jest.   

Jeśli chodzi o zwrot kosztów utrzymania zaplecza to wystarczy utrzymywać ceny punktów na odpowiednim poziomie ;)
Wcześniej klienci(użytkownicy punktów) za punkty otrzymywali linki ze stron posiadających załóżmy te 100BL. Teraz za tą samą ilość punktów będą otrzymywać linki z mocniejszych stron. Utrzymanie większej ilości BL na stronach zapleczowych będzie wymagało większych nakładów finansowych/czasowych co powinno przełożyć się na wzrost ceny punktów.

Jeśli ktoś nie podniesie ceny punktów i przyjmie te oraz przyszłe koszty na siebie to prędzej czy później zacznie dokładać do interesu.

Ja mogę utrzymywać ceny na odpowiednim poziomie, ale jak widzę oferty po 120zł za 100k, albo ostatnio jeszcze lepiej 150k za 150zł to trochę jestem zaniepokojony czy uda mi się osiągnąć te odpowiednie ceny.

Offline delta

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: Marzec 05, 2011, 07:00:19 »
Czy Admin mógłby ustosunkować się do poprzedniej wypowiedzi, czyli odpowiedzieć:

1. czy byłaby możliwość wprowadzenia progu 200 BL od nowego miesiąca czyli kwietnia aby średnia systemu została poprawnie naliczona,
2. czy rozważy funkcjonowanie 10 subdomen dla całego systemu a nie dla poszczególnych kont?

Offline e-weblink.com

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #66 dnia: Marzec 05, 2011, 14:42:38 »
ad.1 Data wprowadzenia nowego limitu nie będzie zmieniona. Jeśli jednak ktokolwiek widzi zagrożenie w wyliczaniu średniej to podając login bez problemu dane możemy wyczyścić.

ad.2 Nie mówimy nie, jednakże nie mamy tego uwzględnionego w obecnych planach. Co nie zmienia faktu, że chętnie wysłuchamy wszystkich za i przeciw.

Offline Veal

• Młody user
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #67 dnia: Marzec 09, 2011, 15:17:41 »
Przydałby się licznik punktów otrzymanych po 17.03.2011.
Pozycjonowanie stron internetowych.

Offline tryme

• Full Member
  • Reputacja: -1
« Odpowiedź #68 dnia: Marzec 10, 2011, 13:50:06 »
Ja również poproszę o przelicznik punktów po 17 marca.

Offline e-weblink.com

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #69 dnia: Marzec 15, 2011, 03:51:00 »
Orientacyjna liczba punktów dostępna jest po zalogowaniu, więc można narzekać :)

A na poważnie, 17-tego o północy nowy algorytm wejdzie w życie i tak jak zawsze około tygodnia potrwa przeliczenie wszystkich serwisów w systemie. Wyjątkiem są subdomeny przekraczające limit, które zostaną dezaktywowane od razu.

Offline Peterseo

• Młody user
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #70 dnia: Marzec 18, 2011, 09:02:32 »
Witam, przycinka subdomen miała być do 10 co chyba oznacza 10 a nie 9. W tej chwili jest tylko po 9 subdomen.

Offline Stars

• Młody user
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #71 dnia: Marzec 18, 2011, 11:14:03 »
- zmiejszenie limitu subdomen na konto do 10 (było 20)
Subdomeny można będzie przenieść na inne konto.

Niech mi ktoś wytłumaczy jaki ma to wpływ na jakość systemu? Wiem na pewno, że będzie miało wpływ na zwiększenie ilości zamawianych kont PRO.

Offline e-weblink.com

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #72 dnia: Marzec 18, 2011, 13:45:09 »
Jeśli subdomeny będą słabo punktowane, nie będzie się opłacało ich przenosić na konta Pro i tym samym znikną z systemu, ot cała filozofia.

Co do limitu subdomen, jeśli system nie skorygował tej różnicy proszę o login na PW w celu sprawdzenia.

Offline delta

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: Kwiecień 13, 2011, 19:36:59 »
Zawsze znajdowałem planowane zmiany na forum, a teraz przeczytałem emaila, którego przez przypadek skasowałem, więc dla pewności:

limit BL będzie podniesiony z 200 do 400 i zmiana ta nastąpi za niecały miesiąc?

Offline e-weblink.com

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #74 dnia: Kwiecień 14, 2011, 11:00:57 »
Tak, zgodnie z treścią ostatniego newslettera limit BL zostaje podniesniony dwukrotnie. Harmonogram będzie przedstawiany w pierwszym poście tego wątku.