Autor Wątek: Propozycja - Eksport/import nastawów przydzielonych punktów  (Przeczytany 4067 razy)

Offline svitkers

• Młody user
  • *
  • Reputacja: 0
Propozycja - Eksport/import nastawów przydzielonych punktów
« dnia: Czerwiec 02, 2008, 03:36:33 »
Witam,

dość nieszczęśliwie często "wylatują" mi serwisy ze skryptem (system czepia się, że w pdfach nie ma zainstalowanego e-weblinka) wkrótce potem serwis znów akceptowany. Bywa też że sam wyrzucam serwis, bo wybrany DC zaniżył liczbę site. Problem w tym, że zgodnie z reguła gdy zabraknie punktów projekty są zerowane (ja wybrałem opcję od najmniejszego).

W sytuacji, gdy "wylatuje" serwis dający mi 30k pkt a posiadając 29 projektów (w tym 10 po 400 pkt) zeruje mi się cała masa projektów. Niestety w żaden sposób nie jest to do przywrócenia. Poprawiając stan przyznanych na projekt punktów co tydzień nie jestem w stanie spamiętać który serwis ile miał przydzielonych punktów. Teraz jestem już o tyle mądrzejszy, że robię sobie print screeny podstrony 'Projekty'.

Czy byłaby możliwość - zapewne tylko dla kont PRO - przygotowania prostego eksportu i importu nastawów liczby przydzielonych punktów na serwis? Gdyby stan punktów na koncie był mniejszy od tych zapisanych w importowanych .csv próba importu byłaby odrzuca.

Serdecznie pozdrawiam

Offline svitkers

• Młody user
  • *
Odp: Propozycja - Eksport/import nastawów przydzielonych punktów
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2008, 21:29:21 »
Wczoraj o tym pisałem... dzisiaj znów to samo. Wywaliło mi inny serwis dający dużą liczbę punktów - dwudziestu projektom na nowo przypisywałem liczbę punktów.

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 151
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2008, 21:40:37 »
Czy byłaby możliwość - zapewne tylko dla kont PRO - przygotowania prostego eksportu i importu nastawów liczby przydzielonych punktów na serwis? Gdyby stan punktów na koncie był mniejszy od tych zapisanych w importowanych .csv próba importu byłaby odrzuca.

Pomysł ciekawy myślimy jak go wdrożyc w życie może się uda zobaczymy

Offline svitkers

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 20, 2008, 14:52:10 »
Panowie, udałoby się wdrożyć ten pomysł? ja co drugi dzień ustawiam punkty na nowo ;/

Pomysł może być nawet znacznie uproszczony - dodać inputy checkbox przy poszczególnych serwisach oraz zbiorczy input submit 'Przelicz' który to ustawiałby pkt dla zaznaczonych serwisów. Gdyby nowa liczba przekraczałaby stan posiadania to cała zmiana by się wykrzaczała. To kilkanie 'Przelicz' dla każdego projektu, potem odświeżanie strony itd przy kilkudziesięciu projektach jest nużące.

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 151
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2008, 13:21:41 »
Po wyleceniu projektu otrzymuje się inoframcje na emaila:

"...Witaj xann,

Na Twoim koncie wykryto niewystarczającą liczbę punktów przeznaczonych na projekty dlatego też system wyzerował projekt zawierający najmniej przypisanych punktów o nazwie TOYOTA na który przeznaczonych było 50,000 punktów....."

Tak wiec wystarczy zaglądnąc do emaila ile było pkt przeznaczonych na projekt

Offline svitkers

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 22, 2008, 15:49:58 »
"Tak wiec wystarczy zaglądnąc do emaila ile było pkt przeznaczonych na projekt

To niewielka pociecha - rozwiązałem to robieniem print screenów stronie 'Projekty'. Przepisywanie punktów dla kilkunastu/kilkudziesięciu projektów jest zwyczajnie nużące.