Autor Wątek: Czemu priorytety a nie punkty  (Przeczytany 4396 razy)

Offline lpiernik

• Młody user
  • *
  • Reputacja: 0
Czemu priorytety a nie punkty
« dnia: Wrzesień 05, 2007, 19:25:00 »
Przyznam że używanie priorytetów jest bardzo uciążliwe... chce by jedna fraza była mocniej pozycjnowana i muszę wszystkie priorytety zmieniać żeby było ok :/

Moje propozycje:
1. zamiast priorytetów dal liczbę punktów którą przeznacza się dla danej frazy (pisane z ręki - np 200 pkt - jak tylko nie ma to komunikat i koniec)
2. dodać wymaganą minimalną liczbę punktów żeby link się w ogóle pojawił
3. dać informację, albo przelicznik - tyle punktów to około tyle linków w ciągu tygodnia czy dnia

Myślę że to uczyni system bardziej przyjazny użytkownikom

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 151
Odp: Czemu priorytety a nie punkty
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2007, 19:34:56 »
A co ma zrobic osoba która ma 200 linków   i chce w nich zmienic pkt. bedzie musiał z 400 razy kliknąc temu zabrac temu dołożyc.

Ten system jest wagowy w nowej płaten wersji bedą inne możliwości przekładania wag na projekty w których bedą linki 

Offline lpiernik

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2007, 20:35:16 »
jak ktos ma 200 punktów to będzie miał raptem 2 linki chyba... poza tym jak bedzie jeden przycisk do zatwierdzania zami we wszystkich linkach na stronie to nie widze problemu zeby manipulować i tak teraz trzeba manipulować a tak będzie wiadomo jakie będą efekty bo robisz konkretnie a nie ... "a dam tutaj  priorytet 6 i zobaczę ile będę miał punktów... o kurde za mało no to dam 7... jeszcze za mało może 8... ok tutaj jest ok, ale teraz w innym linku mam za mało punktów..." i tak w kółko

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 06, 2007, 09:29:40 »
a jak to bedzie wyglądało jak bedziesz miał 200 linków i 258.542pkt ? i bedziesz chciał zmienic w 100 wartośc PKT ?

Offline Gamsiu

• Doświadczeni
  • Full Member
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 07, 2007, 01:34:20 »
A co ma zrobic osoba która ma 200 linków   i chce w nich zmienic pkt. bedzie musiał z 400 razy kliknąc temu zabrac temu dołożyc.

Ten system jest wagowy w nowej płaten wersji bedą inne możliwości przekładania wag na projekty w których bedą linki 

Płatnej ?

Offline mkr

• Doświadczeni
  • Full Member
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 07, 2007, 12:28:10 »
a jak to bedzie wyglądało jak bedziesz miał 200 linków i 258.542pkt ? i bedziesz chciał zmienic w 100 wartośc PKT ?

Zaznaczysz wybrane checkboxem (tab spacja, i można szybko co potrzeba zaznaczyć)i ustawisz dla nich pozadany limit ;)
Ew podasz jaka ilosc punktow ma na nie rownomiernie rozdzielic ( tak jak to sie na wirtualnych kontach teraz robi )

Offline guntz

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 07, 2007, 17:03:38 »

To może ja inaczej zapytam bo admini nie rozumieją problemu.

Co zrobić aby na linku zostało tyle punktów ile przydzieliłem na samym początku? Nie zależnie od tego ile nastepnych linków dodam. A najważniejsze niezależnie od zamieszania które powoduje sam system: czyli od zmieniających sie zasad naliczania punktów i zmieniajacych się danych (lub błędnie odczytanych) w yahoo i google na ktorych system bazuje.

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 07, 2007, 17:09:00 »
Taką opcje przydzielania określonej warości na linka bedzie w opcji płatenj systemu wkrótce.

Offline Sendilkelm

• Młody user
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 07, 2007, 19:44:22 »
No i tym zdaniem zostalo potwierdzone, ze lepsze jest przydzielane punktow bezposrednio a nie proprytetowe. Nie wiem po co w takim razie byly arugmenty przeciw ... z reguly za udogdnienia sie placi wiec czemu priorytety nie sa platne a przydzielanie punktow darmowe ??

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 08, 2007, 08:01:03 »
Przydzielanie pkt nie zmieni się nadal bedzie piorytetowe bedą zmiana bedzie polegac ze dojdą katalogi projektów w których bedą linki i na projekt bedzie można przypisac określoną ilośc PKT. Na dizen dzisiejszy wygląda to jak wykreowanie drugiego konta w systemie i przelanie na niego określonej ilości PKT

Offline zgred

• Full Member
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 09, 2007, 15:04:54 »
mam 40 fraz (planuje wiecej) i jesli mam wstukiwac to od początku to ... mi się nie chce -ale jeśli dojdzie do zmiany to sie dostosuję (pewnie jak wiekszosc).
gonz0
--

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 09, 2007, 17:41:01 »
Ten system ma wagi w przeliczaniu PKT i tak zostanie na wieki wieków.