Autor Wątek: www. ?  (Przeczytany 5660 razy)

Offline sutekinc

• Młody user
  • *
  • Reputacja: 0
www. ?
« dnia: Czerwiec 06, 2007, 12:05:14 »
A co jesli strona jest zaindeksowana bez www. ? Wiec wg mnie to bezsensu ze to www. jest konieczne

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
  • Reputacja: 151
Odp: www. ?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 06, 2007, 12:31:46 »
system jest tylko i wyłacznie dla stron z WWW, zeby nie oszukiwac na site tak jak to można robic w innym systemie.

Offline itdevelopers

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 01, 2007, 10:46:51 »
a czy nie wystarczy by system sprawdzal site dla obu wersji i wybieral 1! Albo po prostu jesli site z www jest 0 a site bez www ma pewna wartosc to ja przyjac..??

Ja osobiscie mam tylko strony bez www z przekierowaniem 301 z www na bez www :( Rowniez chcialbym uzywaz e-weblinka i uwazam ze propozycja sprawdzania obu wersji site to nie byloby zbyt duo pracy

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 01, 2007, 11:40:46 »
Ten sytem tak ma a dlaczego tylko z WWW ? było wyjaśniane wiele razy powiem jeszcze raz zeby nie nabijac sztucznych PKT a co za tym idzie ich wartośc i moc będzie spadac

ktoś da do systemy domene www.onet.pl a PKT weźmie za onet.pl różnica jest znacząca jak widac na przykładzie

Offline mampytanie

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 10, 2007, 08:36:46 »
A tak sie zastanawiam, czy nie dałoby rady wprowadzić w odpłatnej wersji takiej opcji, która by umożliwiała np. administracyjne sprawdzanie konkretnej strony www, bez www. ?
Byłoby bardzo wygodne i pomocne, za dodatkową opłatą, innymi słowy TYLKO te osoby, które by złożyły odpłatne zlecenie chęci przyłączenia takiej www do systemu.
Myśle, że to może byś mądry wybieg, w celu zadowolenia i tych, którzy nie mają możliwości dołączenia swojej wartościowej strony www bo nie mają jej zaindeksowanej z www.
Takich osób pewnie się nieco nazbiera, a odplatność wasza firma mogłaby wprowadzić za sam fakt tego, że poświęcacie czas na przeglądanie www, czy to są faktycznie wartościowe serwisy, a nie jakieś spamiarki dziadoskie.

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 10, 2007, 11:41:33 »
Nie stety ten system zawsze bedzie z WWW inne opcje nie wchodzą w gre, jeżeli chcecie zeby wartośc PKT wzrastała a nie malała poprzez sztuczne nabijanie ich to zapraszam do linkor.pl

Offline mampytanie

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 10, 2007, 12:01:50 »
Mi to akurat obojetne, ale pisze ogólnie. generalnie to system moglby miec podsystem jeden bez tego www. drugi z www.

Offline chris

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 11, 2007, 14:52:38 »
Jak nie ma takiej mozliwosci, to znaczy, ze nie ma. Nie mecz juz adminow ;-)

Offline shpyo

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 29, 2008, 11:35:47 »
Jak dla mnie takie rozwiązanie nie jest najlepsze.
www to przecież subdomena...
Kolejna rzecz, zawsze linkuję bez www.
Po za tym, nie mogę dodać np. mojego bloga bo www.blog.mojadomena nie istnieje!

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 29, 2008, 12:03:54 »
Siła, moc i skutecznosc tego system opiera się na: braku programu partnerskiego który pompuje puste punkty i braku możliwości dodawanie stron bez WWW co pompuje duże ilości pustych punktów i tak już zostanie ten system tak ma

Offline seo

• Full Member
  • Reputacja: 2
  • profesjonalne pozycjonowanie
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 29, 2008, 12:51:50 »
Mnie niestety też to trochę na początku denerwowało, ale cóż poradzić. Porobiłem trochę przekierowań, trochę ustawień w google dla webmasterów i większość rzeczy mam już zaindeksowaną z  www. A kolejne domeny odpalam już tylko z www i po kłopocie :)

Offline shpyo

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 01, 2008, 13:18:12 »
Przecież nie będę się dostosowywał do systemu, to system ma się do mnie dostosować. Dlatego wolę konkurencję i tam wrzucać moje stronki ;).

Offline Xann

• Administrator
  • Hero Member
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 01, 2008, 13:30:13 »
Przecież nie będę się dostosowywał do systemu, to system ma się do mnie dostosować. Dlatego wolę konkurencję i tam wrzucać moje stronki ;).

Wymóg przyjmowania stron z WWW jest po to zeby nie wlewac pustych puntków do systemu , jeżeli zobacz jaka jest róznica miedzy site:onet.pl a site:www.onet.pl a zoaczysz dlaczego niedopuszczamy stron bez WWW

Offline lukaszek

• Młody user
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 03, 2008, 07:08:43 »
1. z WWW jest swietnym pomyslem, sam mialbym z 100k pktow wiecej gdyby mozna bez www
2. jak komus sie to nie podoba, to naprawde jest wiele innych systemow
unikanie sztucznych punktow to podstawa